Hirdetés

Címkék

áldást békességet (2) állatkínzás (5) állatok vagyunk (2) álom (1) andy warhol él (1) an honest man is always in troube (1) an honest man is always in trouble (1) a szépségért meg kell szenvedni (3) baba (2) barátság (4) barbie (4) barkács (2) bebaszcsi (9) ben gazzara él (1) beszámoló (22) betegség (3) bikiniszezon (8) blog (3) blogajánló (4) burma (3) burokrácia (1) captain beefheart él (1) cikizés (11) cipő (6) civilizáció (5) csak (4) család (3) csalódás (1) csizma (2) csodajó (3) csoki (1) edgar marsalla laid this terrific fart (1) égő (6) egymásközt (8) élmény (4) emlék (6) én a vizilovakkal vagyok (1) erotika (12) e mailcím (1) féltékenység (2) felvilágosítás (4) fenékverseny (14) fesztiválsztori (3) fogyókúra (4) fotó (2) fricsek (55) fricska (9) frida írja (9) fűbenülős (3) gondolat (3) gondolatok (7) házibuli! (2) házimunka (3) hétfő (1) hír (1) hő? (7) horoszkóp (2) humorválogatás (9) idióta (1) indigó (1) induljon a bonszáj (1) jajj ez hosszú lett (5) jimi hendrix él (1) john coltrane él (1) kapcsolatok (12) karácsony (3) karate (1) kérdés (6) kévé (2) kibaba (1) konyhatündér (15) kórház (2) köszönjük (4) közvéleménykutatás (2) kreatív (4) kutya (6) lelki törés (1) magamban (15) magamnak (2) más faszával verni a csalánt (1) meghitten (3) meglepetés (2) meséje (1) mesék (1) michael galasso él (1) micimackó (1) mikulás (1) mikulásra (1) mosás (1) munkalehetőség (3) netfüggőség (4) (3) ökörködésből született (1) pafe (4) pánik (2) pannónia fesztivál (4) papírnadrág (1) pasi (21) pénz (3) pingvin (1) plaza (2) profiállás (2) ragaszkodás (3) reakció (5) reformkonyha (1) régen minden jobb volt (1) reggel (1) régmúlt (6) rémálom (3) rosszkedv (1) rubint réka segge visszaugrik (1) seggfotó (14) seggverseny (15) sors (3) sotkán (1) szánkózás (1) szépségtrükk (2) szeretethiány (4) szex (9) szexvideo (1) szőke nő (1) szopás (2) szülés (1) szülinapi ajándék (2) szűrőedény (2) takarítás (2) teszt (1) timur és zapata (1) tornyos (1) tudjál róla (5) tudomány és technika (3) üdvözlet (3) ufo (2) vacsora (2) vágyakozás (5) városi disznók (2) vásárlás (9) vezetés (1) vidámság (9) vidék (3) video (12) vízágy (2) zene (24) Címkefelhő

A következő posztok nyomokban depit tartalmaznak, haj és a szerelemnek pedig a további kellemes kurva anyját!

2014.04.18. 10:18 - Fricsek

Nem elég a fény..

 

 

 

 

/..és persze könnyebb legyőznöm a magamban lévő fényt, mint a körülöttem lévő sötétséget, elvégre csinálja mindenki azt, amihez a legjobban ért, nemigaz feleim?/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a mai nap margójára...

2014.03.17. 18:08 - Fricsek

attól, hogy mind a ketten szoktunk levegőt venni még nem leszünk jóban...

de ha te mondjuk nem vennél...

(kivételesen nem bánnám ha olvasná)

2014.02.10. 02:05 - Fricsek

Van -e nálad fény...

2013.09.28. 12:49 - Fricsek

Totál meglepő valakiről hosszú évek után megtudni, hogy vannak fogai. (eddig sose húzta el annyira a száját, hogy lássam)
Még az is lehet, hogy szíve is van.

2013.09.23. 13:12 - Fricsek

..

2013.03.27. 15:53 - Fricsek

Hullámvölgyek ugyebár mindig vannak, az enyém most elég mély is, meg csúnyánbeszélős is.

 Arra jutottam,hogy az időjárásra fogom kenni az egészet, vagy méginkább a mormotákra, így legalább van kibe rúgni.

Hogy azok cukik? Leszarom.

.

2012.07.17. 19:26 - Fricsek

Hát igen, elértem abba a korba, mikor az utcán megbámulnak, nem elégedett mosollyal lejtek tova, hanem rögtön az fut át a fejemen, vajon mi nem stimmel rajtam.
Pápá, boldog, naív huszonévek:/

Azt hittem a Nagy Kaki könyvet semmi nem szárnyalhatja túl.....Tévedtem

2012.05.24. 07:43 - Fricsek

Címkék: idióta mesék

Lehet úgy tűnik depis vagyok, pedig nem.

2012.05.21. 11:02 - Fricsek

Sokan kérdeztétek mi van velem meg noszogattok a bloggal kapcsolatban ami azé jól esik. 1.-Nem hoz lázba, hogy nyálcsorgatva olvassanak. Nem érdekel senki véleménye, sőt még a sajátomat is leszarom. Most a gyerekről szólnak a mindennapjaim. De ebből a blogból sosem akartam babablogot csinálni mert tudom rajtam kívül senkit sem érdekel. Tudom mert szoktam néha olvasni ilyen témájú blogokat, engem sem érdekel, hiszen mindenkinek a sajátja a legokosabb, legszebb.

De így vagyok mindennel. Az új emberektől egyenesen kiver a víz. Semmi kedvem végighallgatni a lapos és átlátszó sztorijaikat, ahhoz meg még kevesebb kedvem van, hogy lelkesen szajkózzam, hogy igen, ott én is voltam, azt én is kipróbáltam, olyan van nekem is és az velem is megtörtént. Be tudnék kapcsolódni a beszélgetésbe, mert van önálló véleményem és nem egy panelban porosodtam mostanáig, de nem érzek rá késztetést. Már nem hoz lázba az, hogy hallgatnak, mást hallgatni meg kifejezetten fájdalmas.  Lényeg a lényeg, továbbra is úgy csinálok, mint egy átlagos polgár. Kivéve  hogy  azt tervezgetem nem fizetek  be két havi számlát. A pénzből megpattanunk messze mindentől egy tengerparti viskóban born to survive-osat fogunk játszani. (Azért olyan helyre megyünk ahol van net.)

2.-ezt a blogot nem is kell írni így is naggyon sokan olvassák:)
 

Reggeli tények

2012.05.21. 10:29 - Fricsek

Az a nap, amikor nem látom a napot, nem is minősíthető napnak.

Amiért érdemes volt ma felkelni!

2012.05.17. 10:49 - Fricsek

A technika haladásának köszönhetően ma egyetlen mél megírásával 3 kontinensen 10 embert tudtam egyszerre elküldeni a picsába. Ollé.

Paranormális Jelenség

2012.05.08. 12:45 - Fricsek

Az én poharaim se nem félig telik, se nem félig üresek, hanem inkább töröttek. Csak úgy maguktól. Áll a szekrényben, és szétreped. Kiveszed a mosogatóból, és meg van repedve. Nem valami vékony falú borospohár, hanem a jó masszív vizes. Az egyetlen használható ivásra szolgáló dolog Barnabásnak a cumisüvege..megyek és megverekszem érte.Ma éjjel azt álmodtam, hogy megálmodtam mi az oka, de felébredtem. 
 

Barnabás leszállási teknikája' avagy kuss én így szoktam:)

2012.04.26. 13:01 - Fricsek

 

 

 

 

 

 

 

Mindig hatalmasakat esik a motorjáról mert még nagy neki. De fel sem veszi újra rá ül. Ha megunja, fűnyírózik egy kicsit, majd a homokban kipiheni magát. A homokban szigorúan csak pihenni szokott, mert nem szereti ha piszkos lesz a keze. Hát így vagyunk mink' mostanság:)

Milyen igaz

2012.02.27. 10:33 - Fricsek

Mindannyiunk életében vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem azért léptek be az életünkbe, hogy végig velünk maradjanak. Sokkal inkább azért, hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak nekünk valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat, örökre. Ha pedig eljön a nap, el kell őket engednünk és nem tehetünk ellene semmit. Óriási bennünk a veszteség, pedig igazából kaptunk valamit!

Rudi and the myth of the Ph-fuckin'-D

2012.02.09. 01:25 - _Rudi_

Címkék: jajj ez hosszú lett

 

Hogy mi vívódnak
van vajon őőő
doktorátus-e?
Hiába vívódnak,
nem vált ő
doktorrá, touché!
 
 
Itt az ideje, hogy ebben a plagizálási faszomban végre valaki rendet tegyen; természetesen megint az önök ábrándos tekintetű, ámde a plagizálásban nemzetközi szakértőnek számító Rudijára hárul a feladat. Szóval itten van Köztsgielnökúr, szigorúan névelő nélkül, nagybetűvel és mássalhangótorlódva, a nem-köztársaság elnöke, a doktorátussal rendelkező nem-doktor, akinek most komolyan államfőhet a feje, mivel nagyon úgytűnik, hogy még egy kamu szart sem volt képes egymaga összetákolni. Ami figyelemreméltó teljesítmény, hiszen ezeknek a kamu-doktoriknak pont az a lényege, hogy nem szólnak semmiről, ellenben a címükben bármely szó kicserélése a "fingópárna" kifejezésre invariánsan hagyja a mű gondolati/tartalmi integritását. A plagizálásban az a szórakoztató, hogy az önszopatásnak egy olyan kifinomult metódusa, amihez képest Szily László "Nick Denton barátja vagyok" konklóziójú, az önalázás eddigi etalonjának számító dolgozata csak a standard felköpök és aláállok egyszerűségével bír. A könnyen vizualizálható analógiánál maradva, a plagizálás elkövetője egy Detroit méretű város éves szennyvizét engedi büszkén vigyorogva a saját, a témavezetője, opponense és az egyeteme nyakába. Hogy ebbe a metaforikus szennyvízfolyamba a magyar tudományos élet kiválóságai oly hirtelenséggel ugrottak bele, hogy még a fecskéért, meg a búvárszemcsiért sem volt idő hazamenni, ezt külön öröm látni. A plagizálás az lúzerség netovábbja: rendben van, hogy valaki hülye mint a segg és csal, de írásban rögzíteni mindezt! Azaz konkrétan jegyzőkönyvezni a dolgot, spontán-rodolfói pajkossággal bejelenteni, majd archíválni a csalás tényét, ehhez tényleg iszonyatos balfasznak kell lenni. Nem is értem, minek kellett többszáz oldalt másolni, amikor egy pársoros jegyzet is bőven elég lett volna. "A kardozós csávó vagyok, akinek soha nem volt egyetlenegy önálló gondolata sem. Régebben még azt hittem, én találtam fel a körömvágó ollót, de aztán kiderült, hogy mégsem. Fő tevékenységem, hogy élérevasalt mackónadrágban ismert agyaggalamblövő-bajnokokkal szerepelek egy fényképen. A fentiekből is látszik, hogy baszott jó arc vagyok, és tökre doktornak kéne lennem már régen. Csocsi." Amire a bírálók ugyanazokat a bírálatokat leírhatták volna, meg hogy szummakum makossza etcetera etcetera.
Természetesen mindneki beindult, hogy ez itten bizony politikai ügy, meg liberál-bolsevik-ájemef-köcsögejópajunijó összeesküvés, hogy így konkrétan betámadták a napistent, a jó és az öröm forrását, drága Köztsgielnökurat.  Mert csak a beavatottak tudják, hogy van egy törpe, mint a Lynch-filmekben, ilyen vörös függönyös, fekete-fehér cikkcakk padlós szobában, aki egy mikrofonba beszél, és ő irányítja a világot, az alpesivaluta árfolyamát, meg a brentolaj árát és elárasztja a szép magyar földet génkezelt hortenziával. Na ezt az embert kérte meg egy ismert, MSZP-kötődésű szudáni műbútorasztalos, hogy cseréltesse ki Köztsgielnökúr eredeti, "Új kutatási eredmények a bőrrák gyógyításában" című művét arra a plagizált szarra, amiből most a baj van. Faszbamá, hogy ezt nem lehet elsőre átlátni! Én mondjuk hülye vagyok ahhoz, hogy ezt így felfogjam, ezért az egyszerűbb verziót hiszem el. Hogy itt van ez a szerencsétlen, aki egy félbetört hungarocelltábla intellektuális képességeit is képes minorálni, és azt hitte, hogy doktorátussal könnyebb csajozni, mert már az ember neve pussy-magnet (nomen est oh, man!), vagy frissebb lángost kap, ha meglebegteti a klubkártyát, esetleg előreengedik a buszon. Sőt, amikor befingik a liftbe, akkor is csak egy elnéző mosoly lesz a reakció, hogy nohát Köztsgielnökur nagy mókamester ám. Meg majd mindneki azt fogja hinni, hogy nagyon okos. A látszat ellenére is. Azt hiszem nincs is annál szebb, amikor a noname, funkcionális analfabéta államtitkár ír egy levelet a világ egyik leghíresebb filozófusának, és odaírja nyomtatott nagybetűkkel a neve mögé, hogy píécsdíj. Hoppácska, gondolom Fukuyama rögtön összefosta magát, ünneplősbe öltözött, és azóta is kinn van a levél bekeretezve a falon a stanfordi irodában. Komolyan ne szórakozzunk már! A doktorátus azt jelenti, hogy még pár évet elszórakozgatunk az egyetemen, ennyi. Végzős PhD-hallgatóként azt csinálok, amit akarok, az egyetemre se kell bejárnom, cserébe évi £14000-ot kapok adómentesen, cashben. Igen, vannak kemény dolgok, például a hét egyik napján hajnal 8:20-kor(!) kell felkelnem, de végülis ki lehet bírni. Kurvára nincs szó komoly munkáról, azért kapunk 3-4-5 évet rá, hogy ne szakadjunk meg. Pluszban effektív munkát alig végzek, mert a laptopom és az egyetemi szuperszámítógép számolja ki a bazinagy mátrixaimat. Egyszóval PhD-t vagy egyéb doktorátust szerezni nem komolyabb intellektuális teljesítmény, mint mondjuk lábgombát szerezni. (Nekem soha nem volt lábgombám, de mindig úgy képzeltem, mint a rajzfilmeken, ilyen piros kalapja van, fehér pöttyökkel, csak azt nem tudtam elképzelni, ahogy a lábfej érintősíkjából merőlegesen áll ki. De egyszer láttam az egyik nagylábujjam, az úgy nézett ki, mintha a teletubbies egyik szereplője lett volna.) Visszatérve a doktorátushoz: kurvára nincs relevanciája. Egy PhD semmiféle intellektuális rangot nem ad, merthogy ez a beugró szint. Ettől senki nem fog okosnak hinni, de legalább szóbaállnak velem egy egyetemi vagy kutatóhelyi állásinterjún, és ezzel a PhD be is végezte küldetését. A "Dr" kizárólag a nevünk után mutathat jól, de ahhoz, hogy az emberről utat nevezzenek el, meg kell halni előbb (lásd Mulholland Dr). 
Hogy plagizált-e Köztsgielnökúr? Ennek a valószínűsége 96-98% között van. Ha valaki engem megvádolna, először 10 percen belül cáfolnám, aztán összehívatnék egy bizottságot, hogy vizsgálják ki, majd szarráperelnék mindenkit. Amikor azonban a mentőmellényeket a hajó elsüllyedése után két nappal kívánjuk kiosztani a közben víz alatt várakozó utasok közt, akkor - halványan ugyan - de felmerülhet sokakban, hogy a mentés nem volt 100%-ban sikeres. Az alkalmazott Chewbacca-védelem minden igényt kielégítően cáfolta az ártatlanságot. (Mint ismeretes, Chewbacca-védelmet Magyarországon először dr. Magyar György használt, a mára már védjegyévé vált "minden nő kurva, tehát védencem ártatlan" kérlelhetetlen logikai kapcsolattal). Hogy a kisdoktoriban nem kellet forrásokat megjelölni. Aha, ja, az elsőéves egyetemistákat meg szoktam kérni, hogy az egyszerű mérési jegyzőkönyveikben használjanak normális referenciákat. A "törzsanyag" és a "tényszám" szakkifejezéseken azóta is zokozva röhögök. Értjük, ugye? Feynman meg én mondjuk ugyanabból a "törzsanyag"-ból dolgozunk (variációszámítás, kvantummechanika) naná, hogy ugyanarra a konklúzióra jutunk (pályaintegrálos formalizmus)! Aztán leveszem a polcomról Feynman disszertációját, ráírom a nevem, és beadom, jó a "tényszámokat" kicsit megbolondítom, hogy atom legyen. (Feynman is hülye vót, fogta volna Diracét, és beadhatta volna azt.) De tegyük fel, hogy Köztsgielnökúrhoz tényleg odament a bolgár kolléga, hogy: "Lófaszt tezsvér, ami az enyém az a tiéd is, nyugodtan használj mindent, a nevemet sem kell említened, tényleg." Elég kicsi a valószínűsége, hogy ilyen bekövetkezzen, de előfordulhat. Hogy kivel? Na nehogymá ez kérdés legyen, hát természetesen az önök hűséges, ámde baromarcú Rudijával. Az én doktori disszertációmban egy rakat anyagot nem használhatok, mivel azt már felhasználtam másvalakinek a diplomamunkájában. (Jóvanna, sietni kellett, az ember abból dolgozik, amilye van.) Azaz, ha azt használnám, akkor az a mókás eset állna elő, hogy magamat plagizálnám, miközben mindenki azt hinné, hogy attól a kreténtől loptam, akinek odaadtam, és aki egy ribanc szót nem értett belőle. Írtam már doktori disszertációt másnak, diplomamunkát is, spin-doktoroztam dolgozatokat és nagyon szórakoztató az a jelenség, ahogy ezek az emberek idővel hogyan teszik magukévá azokat a dolgokat, amiket én csináltam meg, én találtam ki és én írtam le. Nem mintha érdekelne, hiszen, ha igazán értékes lenne, akkor megtartanám magamnak, de a legviccesebb az, amikor nekem kezdik el elmagyarázni a saját cuccaimat! Ilyenkor mindig bárgyún szoktam vigyorogni, és olyan genny vagyok, hogy még bíztatom is őket, hogy még, még beszéljenek róla. Biztos vagyok benne, hogy most Köztsgielnökúrnak sincsenek álmatlan éjszakái, hiszen tényleg meg van győződve róla, hogy ő írta az egészet. Egyedül az zavarhatja, hogy disszertációja napról napra zsugorodik, dolgozik az a csúnya disz fosztóképző, alig marad valami belőle: szertáció, ertáció, táció, áció, ció, ió, ó…ó, ciaó disszertácó! Én lennék olyan moslék, hogy a rezidenciája elé felállítanék egy számlálót, ami azt mutatja, hogy mennyi nem-lopott oldal maradt a nagy műből, hogy Köztsgielnökúr kinéz az ablakon: ááá még mindig van 12, az még okés. Maradjunk annyiban, hogy Köztsgielnökúr magabiztossága a végtelen műveletlenség egyik manifesztációja. Az igazán borzasztó a magyar tudományos establishment válasza (nem válasza) és, ahogy a válaszban a magyar tudomány és annak művelői leképeződnek.
A két opponens nem azzal kezdte, hogy ó, bocsánat, mea-fuckin'-culpa, az úgy volt, hogy volt egy filmszakadás és a következő amire emlékszem, hogy a kezemben van a konyhakés, a konyhában ott fekszik a Jenő, és a vérével éppen kitűnőre minősítek valami szart. Semmi rejtélyes, Zorró-maszkos idegentől kapott mentolos cukorka, melynek hatásától az opponens önkívüleben minden cellulóz-tartalmú holmit summa cum laude felirattal lát el. De legalább valami fekete autó vagy mittomén, újságból kivágott betűs zsarolólevél, adminisztrációs hiba, indiánkínzás, agyműtét, 5th amendment, kicserélték a könyvtárban, UFO, ráhamisították a nevem, gömbvillám, semmi a szokásos magyarázatok közül. Csak megint a metalogika, hogy hát ugye feltűnt neki, hogy egy kibaszott nagy szar az egész, ennek ellenére (vagy ezért) kitűnő minősítést adott. Jó lehet, hogy lopott, de milyen jót lopott má'! És neki ugye a minőséget kell értékelni. Hogy az irodalomjegyzék és a dolgozat között nincs kauzális kapcsolat? Neki azt mondták, hogy az úgy jó, neki még olvasni se kell tudnia, ő csak egy egyszerű történészprofesszor, nem is ért hozzá, azt se tudja, mi ez egyáltalán. Vagy az egyetemi dékán, aki napokig nem képes felfogni az agyával, hogy az egyetem hírnevét sokkal jobban tönkreteszi az, ha egy plágumgyanút nem vizsgálnak ki, mint az, ha kivizsgálják, és kiderül az igazság. No és persze megszólalt szívem csücske, a Professzorok Batthyányi Köre, a nagy konzi think-tank (tevékenységüket tekintve inkább think-wank), egy rakat hiperműveletlen professzor, akikhez képest egy IKEA ágyneműtartóval értékes párbeszédeket lehet folytatni. Megtudtuk tőlük, hogy az idézés és a plagizálás között az átmenet folytonos. Fuck me! Itt már tényleg a takony jön ki horizontális irányban az orromból a röhögéstől. Folytonos! Nem, nem Dirac-delta, hanem olyan szigmoid-függvény, hogy úgy szaturálódik, vagy a picsatudja. Vagy a "törzsanyagnak" elmosódott a széle, és kicsit belelógott a nemtörzsanygaba. Hogy Köztsgielnökúr botránya szégyent hozna a magyar tudományra? Episztemológiai szempontból ez körülbelül olyan, mintha egy kőműves szégyent hozna a kortárs zenére. Nyilván a kőműveskanállal meg a kartecsnivel lehet úgy zörögni véletlenszerűen, hogy az ember John Cage darabok részleteire ismerjen rá, de a kettőnek nincs köze egymáshoz. A magyar tudományt annak művelői árulták el. A hallgatásukkal, a maszatolással, a sunyizással. A magyar tudománnyal amúgy is komoly bajok vannak, például barátaim sorra arról panaszkodnak, hogy az egyetemi tanári kinevezésükhöz szükséges nagydoktorihoz sajnos nincs magyar nyelvű publikációjuk, merthogy mégis hova írjanak? A műszaki tudomány kandidátusa esetleg rittyenthet egy cikket az Ezermesterbe? (Physical Review, meg nature, te hülye vagy? Ma már csak a Buci Maciban szoktam publikálni, meg most talán beteszik proceedingsbe a "Dörmögőék karácsonya: új numerikus becslések a Higgs-bozon tömegére" c. peer-reviewed szajrét.) És eljutunk a legnagyobb poénhoz: sikerült összehozni egy titkos vizsgálóbizottságot, melynek tagjai két hónapig vizsgálják a nevezett doktori dolgozatot. A vizsgálók között gondolom lesz, aki aztán Észak-Dakotában új személyazonossággal, a tanúvédelmi programban kezdhet új életet, és lesz olyan, aki a full holiday-package keretében szabad eltávozást kap Venezuelába, miután végzett a plasztikai sebész.
Viszont nem értek egyet azokkal, akik szerint le kellene mondania Köztsgielnökúrnak. Hiszen ez a csávó tényleg a "nemzet egységét" fejezi ki. A fusizó, csaló, kamázó, hazudozó magyarok egységét. Azt az országot reprezentálja, ahol százezrek vonulnak fel a szabadságjogok ellen, ismert fasiszta és antiszemita újságírók mögött. Erre nem is lehetne tökéletesebb arcot találni. Köztsgielnökúr for president!

 

Rudi pókerarccal

2012.02.06. 23:46 - _Rudi_

Címkék: ben gazzara él

nézte végig, ahogy a blog.hu eltünteti azt a kurvahosszú posztot, amit Ben Gazzaráról írt. (Most, hogy így visszagondolok, egy helyen tényleg csúnyát írtam az index-ről, lehet azért?) Na mindegy, szóval leírtam, hogy mennyire szomorú, hogy meghalt Ben Gazzara, aki a világ egyik legnagyobb színésze volt, aztán írtam arról, hogy amikor még kicsi voltam és szép és okos és aranyos, akkor John Cassavetesre akartam hasonlítani, leíram, hogy hogy vesztette el Venyegyikt Jerofejev a Dimitrij Sosztakovics kéziratát egy moszkvai vonaton két üveg vermuttal együtt, mindenkinek ajánlottam, hogy nézze meg az új Polanski filmet, belinkeltem néhány videót, meg ilyenek voltak benne.

Ben Gazzarától pedig a The Killing of a Chinese Bookie (Egy kínai bukméker meggyilkolása, 1976) egyik jelentével búcsúzom:

 

 

a szépségért meg kell szenvedni

2011.12.26. 20:43 - Fricsek


 

Egyre gyakrabban jut eszembe, hogy meg fogok halni.
Furcsa egybeesés.

Ajándékötlet karácsonyra

2011.12.14. 15:49 - Fricsek

-Na és van forgalom?

-Áh nincs, senki nem vesz ilyen bisz -baszokat, tudod mindenki praktikus ajándékban gondolkodik.

- Igen mint a vibrátor, azt húsklopfolónak is használhatod pl...

Titok

2011.12.10. 14:36 - Fricsek

Jó, ha az embernek van kölyke. Soha senki más előtt nem mernék zenéjére japánul halandzsálva extázisban táncolni.
De az a kacagás mindent megért. És állítólag vicces vagyok. (És megígérte, hogy senkinek sem mondja el. )

Depresszió milyen gyönyörű szó....

2011.12.07. 21:44 - Fricsek

Ma van a depresszió világnapja, legyetek jó gyerekek és depizzetek:)

Pszichoszomatikus fél perc

2011.11.14. 23:47 - Fricsek

Általában a torkom szokott megfájdulni. Túl sok bennem a ki nem mondott szó, érzés, indulat, megpróbálok mindent befele fojtva, saját magamban lerendezni.
Most a hátam hasogat. 
Fura egy dolog, amikor a testednek kell az agyadra üvölteni, hogy kezdje már végre helyes mederbe terelni a dolgokat.

Puding próbája az evés?

2011.10.28. 23:09 - Fricsek

Elhatároztam, hogy Barnabás első tortáját én fogom elkészíteni. Mivel még sosem találkozott a gyerek ilyen dologgal igy nem is tudhatta milyen, tehát ez némileg megkönnyeítette a dolgomat.Vettem három csomag étcsokis pudingport .Tehát adva volt, hogy csoki torta legyen. Elötte persze nagy csokitorta recept keresés a neten. Már ebben elfáradtam, és úgy döntöttem az ösztöneimre hallgatok..nem lesz itt semmi méricskélés. Mivel ilyen izű pudingot még sose nem ettem, nem tudom miért, némi mennyiséget a számba juttattam szigorúan a zacskóból, mire kb. megfulladtam.  Felment az orromba, közben vákuum keletkezett a számban, amitől egy ujjabb adagot szippantottam. Az egész képem csokipor volt. gondolhatod.. Az egészben a legjobb , hogy a Barni mindezt végignézte. amikor kisbaba volt mindig elpityeregte magát ha tüsszentettünk vagy köhögtünk egyet. Majd amikor már nagyobb lett mindig vicceltem neki egy egy köhintés után így ha éjjel köhögtem a gyerek álmában felnevetett. Namost miközben én fulladozva köhögtem a gyerek döcögött a nevetéstől. Kurva cuki volt. Sosem hallottam ennyit nevetni. Na mindegy, akkor megállapítottam, hogy a pudingport meg kell főzni, száraz fogyasztásra nem alkalmas.

Aztán persze megcsináltam főzve a pudingot mint egy rendes háziasszony.

Nézzük a leírást: a port keverjük el kevés hideg tejben csomómentesre, majd fél liter forrásban lévő tejbe öntsük bele. Kb. ennyi. Na persze, majd két edényt fogok összecsokizni, azt valakinek el is kell mosogatni.... Kicsivel kevesebb, mint egy liter tejet felraktam forrni némi cukorral, amibe aztán először lassan, majd megunva az egészet, határozottan gyorsabban belekúrtam a három zacskó pudingport. Hogy jó sűrű legyen. Kevergetem ezerrel, de másoknak talán nem meglepő módon kb. olyan állagot vett fel, mint a láva, ami időnként még ki is buggyant az edényből, és ráégett a tűzhelyre igen kellemes illatot hagyva maga után. (A kanálról a forró masszát időnként jajgatva lenyalogattam, mert  több volt a kanálon, mint az edényben.)

Na, bazmeg, nehogymá' egy három összetevős valami kifogjon rajtam, itt márpedig csokipuding  lesz. Elgondolkodtam, hogy az egyelőre pudingnak egyáltalán nem látszó valami állagát javítandó a habverőmet alkalmazzam, ami használat közben azt az érzést szokta generálni bennem, hogy még tíz fordulat és elszáll magától, vagy pedig a nagymamámtól örökölt NDK-s turmixgépet, amit az elmúlt években kétszer indítottam be anélkül, hogy bármit is raktam volna bele. Na, nem véletlenül, annak a hangja sem valami bizalomgerjesztő. Végül arra jutottam, hogy gyerekkorom kedves emlékei közé tartozik az, amikor otthon a szintén NDK-ból származó melegszendvicssütő is milyen remekül funkcionált, és egyszer sem kellett senkit sem kórházba szállítani áramütés következtében.

Először összevadásztam a konyha három pontjáról az alkatrészeket, a műanyag tetőt nem találtam meg, így egy jénai tállal helyettesítettem. Aztán alaposan megvizsgáltam a gépet, hogy vajon egy gumigyűrű megakadályozza-e, hogy a massza bemásszon a motorba, aztán az áram meg belém. Arra jutottam, hogy majd meglátjuk. Mindenesetre közelben volt a telefonom, aminek a billentyűzetét elhagytam pár napja. Vajon forró valamit lehet turmixolni? Hát, ez is kiderül.

Bekapcsoltam, felberregett a motor,.Annyira megijedtem, hogy le is kapcsoltam rögtön. További filózás következett, mire újból el mertem indítani, majd megnyugodtam, mert kb. húsz másodperc után a turmixgép már nem árasztott égett szagot sem. Kezdett emberi fogyasztásra alkalmas állagot felvenni a massza, megspékelve levegő buborékokkal, szóval, feltaláltam az étcsokis Lufléé pudingot.

A többit le sem merem írni. végül is nem túl szép de ehető tortát rittyentettem. Mekkora poén lett volna ha előbb megírom ezt a posztot, majd azután nem adok magamról egy hónapig életjelet:D Hiányoztam?

2011.09.19. 09:16 - Fricsek

Reggel az ágyban fekve meg szoktuk egymással beszélni (miközben ő még begyógyult szemmel ébredezve étkezik), hogy igen, ott van egy maci az ágyon, Pogónak hívják, és teljesen jól látja, egy picike zebra is van a polcon, nincs neve, de Angliából jött. Lelkesen mutogat tovább, óvatosan megsimogatja az arcomat a mini kezével. Két korty tej között néha szól néhány szót is sietve (ezek a szavak főleg csak magánhangzókból állnak, és értő fül híján rájuk is lehetne fogni, hogy értelmetlenek), amire én helyeslően bólogatok. Ilyenkor újra és újra rácsodálkozunk arra, hogy kint világos van. Ha végeztünk, és úgy döntünk, hogy most már ideje kikelni az ágyból, én csinálok magamnak egy kávét, és leülünk reggelizni, ő is mindig felkéredzkedik a székébe (szigorúan csak az után, hogy lecsekkolta a traktort és annak minden alkatrészét), megkapja a reggelit, majd megbeszéljük, hogy ki hogyan tervezi a napját eltölteni. Én elfogyasztom a kávét ő szétkeni magán a kakaós csigát, és mindenki belekezd az aznapi teendőibe.
Újabban szeretem a hétköznap reggeleket.

Rudi agyát ismét felbasszák

2011.09.14. 00:48 - _Rudi_

Címkék: a szépségért meg kell szenvedni

Megmondom őszintén, komolyan aggódtam. Hogy mi lesz? Pontosabban, hogy mi lesz, ha nem lesz? Hogy tényleg ki kell mennem minden egyes alkalommal a halál faszára a Lágymányosi-hídhoz, ha ordenáré giccset akarok látni? Vagy vennem kell egy Melocco katalógust? Vagy digitálisan felújított Honthy Hanna DVD-t? De aztán megnyugodtam: Budapest belvárosát úgy terítette be az ostoba proletárgiccs, hogy az ember csak kapkodja a fejét. De a legmegnyugtatóbb az egészben az, hogy az emberek tényleg azt hiszik, hogy ez szép.

Már rég akartam írni arról a vizuális szemétről, mely a "Budapest Szíve" fedőnevet viseli. Arról a koncepciótlan, drága, ugyanakkor olcsó szarról, amiből egyszer már kaptunk ízelítőt, amikor a Nemzeti Színházat megépítették. Nemrég jártam arra, (a Ludwingban néztem meg a Moholy-Nagyot, még van idő, mindenki menjen el, nagyon jó kiállítás) és narratívák széles spektrumán próbáltam szórakoztatni magam, miszerint értelmezés kérdése az egész, tekintsük egyszerű Las Vegas projektnek az egészet vagy a provincializmus emlékművének, esetleg a vizuális kultúra zsákutcájának, neadjisten figyelmeztetésnek, hogy hova juthat az ember, ha büszke a műveletlenségére. A perverz módon szétfeszített és megnyírt fákat, az ocsmány, fröccsöntött szobrok hideglelős hangulatát viszont most a belvárosban lehet újra látni, először a választásokra kicsinosított Kecskeméti utcában. Szinte halljuk, ahogy a burkolók gumikalapácsának minden egyes ütése a kövön egy-egy új szavazó x-ét jelzi. (No és persze a térkövezés, mint egyfajta process-architecture, ugye lehet kéthavonta újra csinálni.) Az utca szellemvasútként szippantja be az embert, hogy aztán az urbanizmus és a design totális antitézisébe lökje: az Egyetem térre. A zavarbaejtő tereptárgyak (aka utcabútor) többsége valóban kihívás az agynak, ahogy – a színházhoz hasonlóan – szétfeszíti az értelmezési kereteket. Aszongya, hogy ott van a szarbarna pad-kelengyeláda kombó, aztán a biciklikikötöző deformált hullahopp-izé, miközben valószínűtlen alakú kukák és üvegkubusok adnak új definíciót az objektum-orientáltságnak. Az egész csatatér látványát tökéletesen kuszálják össze az autók távoltartására szolgáló oszlopok (aka poller), melyek szakítva az uncsi merőlegesekkel, ferdén állnak. A ferdeséggel csak az a baj, hogy nagyon rendszerben tökéletes zűrzavart tudnak okozni. Hiszen, az egyik utca erre görbül, a másik arra, és az oszlopok azokat követik, ettől aztán más irányba dőlnek: a látvány elképesztő. A vizuális armageddont a kandelláberek teszik teljessé. Tutira mondhatom, ennyire ronda tárgyat soha életemben nem láttam. Gally? Nyárs? Nehezen tudom elhinni, hogy ember alkotta tárgyról van szó. Egyszerűen fáj a látványa.

És akkor el is juttotunk a poszt témájához, a Károly körúthoz. Amikor tavasszal Pesten voltam, már akkor feltűntek ugyanezek a nyársszerű lámpák. A helyzet talán rosszabb, mint az Egyetem téren; itt ugyanis van az útnak egy íve, amit a lámpák követnének. Csakhogy az egyszerre három irányba ágazó póznák nem igazodnak semmiféle rendbe, a Deákról nézve egyszerűen horrorisztikus látványt nyújtanak. Az ember nem is érti, hogy mi lehet a fejében annak a nyomorult állatnak, aki ezt tervezte. A primitív hentesmunkán igen sokat ront, hogy egy csomó fát kivágtak az Astoriához közeledve. Ugye, magyar építésznek a fa az egyfajta ősellenség, de mindenekelőtt fogyó eszköz. Bármikor ki lehet vágni, majd ültetünk másikat, máshova, egyébként is, csak a gond van vele, hullik a levele, pluszban meg a kurvaanyját, mert soha nem lesz olyan nyalóka formája, mint ami az Archicad elemkönyvtárból a tervekre került. Az építész természetesen a faültetésről is így gondolkozik: hát majd veszünk olyan fát a faboltban, ami má' meg van nőve, aztán ledugjuk a földbe és kész. Meg megnyírjuk ilyen kocka formára, mert az van a látványterveken, úgy fog kinézni, komolyan be fogtok szarni! Igen, ez is a Szalai András által oly gyakran emlegetett "neociki" része. A fűszőnyeg, a nyár közepén ültetett - és természetesen éppen kiszáradó - fák, a csobogó szökőkutak, ó Jézusom, már tényleg csak a korsóvivő lányka szobra, meg a kertitörpe hiányzik! A Nemzeti Színház DNS-e úgy tűnik sokáig nem fog eltűnni a magyar építészetből.

Nyilvánvalóan a kőoroszlános kerítések, a málnahabszínű homlokzatok és a gyertyát formázó OBI-csillárok országában (Magyarország) egyöntetű lelkesedés fogadja a projektet, az "Így lett a lelakott körútból zöldellő fasor" című képsorozat elkészítőjét is hidegen hagyja a zöldellő fasor hiánya. Szép, hiszen meg van dizájnolva, nem? –vonják meg a vállukat azok az emberek, akiknek lényegében bármit le lehet tuszkolni a torkukon. Hiába próbálnék Behrens-től Rams-on át Ives-ig ívet húzni, a meg van dizájnolva gondolat mögött tátongó űrt képtelenség kitölteni (ja, amúgy Kenneth Grange kiállítás van a londoni design museumban, úgyhogy mindenki menjen el). Aztán persze elvesztem a türelmem, és ilyenkor szoktam Le Corbusier intelmeihez nyúlni. Idézet fog következni, nekem angoul van meg az Építészet felé, ráadásul az új fordítás, ahol a fordító elször írt három oldalnyi előszót, aztán a Jean-Louis Cohen írt egy 78 oldalas(!) előszót a cucchoz. Szóval Le Corbusier 1924-ben három intelmet fogalmaz meg az építészeknek, a tömegről, a felületről és a tervről. Ímhol az első, a tömegről:

Our eyes are made for seeing forms in light.

Primary forms are beautiful forms because they are clearly legible.

The architects of today no longer make simple forms.

Rudi és az évforduló

2011.09.11. 15:00 - _Rudi_